Fotografie

Naast vormgeving, ben ik sinds de eeuwwisseling bezig met fotografie en digitale beeldbewerking. Ik ben begonnen met een standaard point en shoot camera, al snel ben ik over gestapt op een spiegelreflexcamera en tegenwoordig een digitale spiegelreflexcamera.

Het creëren van een beeld en het vastleggen van een object of een moment, de intense gevoelens bij een bruiloft, de sfeer op en feestje, de unieke trekken van een mens, dit vangen in een foto, dat fascineert mij. Maar toch is het vooral het fotograferen in de natuur dat mij veel voldoening geeft, de veelzijdigheid en het grote aantal kleuren en structuren biedt veel mogelijkheden.

Fotografie gaat over het vastleggen van schoonheid, wat op zich al moeilijk genoeg is want beauty is in the eye of the beholder is daarnaast is het cultureel bepaald en tijdsafhankelijk zelfs trendgevoelig. Het vastleggen van een momentum is nog eens vele malen moeilijker dan het vastleggen van een onderwerp, omdat het vaak niet terugkeert.

Gelukkig zijn er diverse trucs om de fotograaf te hulp te schieten, zo fotografeer ik personen graag met een telelens omdat ik dan van verderaf een foto kan maken, waardoor een foto niet geforceerd is. Ook kun je door het gebruik van een grote diafragma opening, bij macro en portretten de achtergrond onscherp maken.

Soms fotografeer ik met de intentie de beelden naderhand te bewerken met photoshop, maak thuis een opstelling en voeg later element toe. Hier kunt u een aantal van mijn foto’s en digitale beelden bekijken.

 
bottom520x130.jpg

Copyright © CCKP.NL | Gebruikers Overeenkomst | Hosting by Versio